Jumbo Fitclass Challenge

In samenwerking met Jumbo ontwikkelen wij een concept waarin bewustzijn omtrent gezond eten en bewegen centraal staat. Met diverse events waaronder de Jumbo Fitclass Challenge wordt uiting gegeven aan het belang van goed eten, drinken en bewegen. Leerlingen uit het voorgezet onderwijs worden op een passende manier betrokken bij deze boodschap door zowel binnen als buiten de school actief ervaringen op te doen binnen dit thema. Deze visie omtrent een gezonde leefstijl sluit naadloos aan bij hetgeen Jumbo uitdraagt.

 

Door lokale samenwerking met Supermarkten geven wij voortgezet onderwijsscholen de gelegenheid verder invulling te geven aan een gezonde leefstijl voor hun leerlingen. Dit gebeurt in de vorm van lessen, sportactiviteiten, een foodcaoch app en gezonde recepten voor op school en thuis.

 


 

De Jumbo Fitclass Challenge is een fantastisch eendaags evenement waarbij klassen met elkaar de strijd aan gaan.

 

In 20 minuten moet elke klas zo veel mogelijk kilometers afleggen. De klas met de meeste kilometers wint! Naast sportief presteren wordt tijdens dit evenement aandacht besteed aan de gezonde leefstijl.

 

Ga naar de website van Jumbo Fitclass ChallengeEen gezonde maaltijd koken tijdens de Fitclass Challenge

 

Gezonde leefstijl in een brede context

In de pauze krijgen de jongeren een gezonde lunch aangeboden.

 

Verschillende schoolvakken worden betrokken bij de

Jumbo Fitclass Challenge in de vorm van een interactieve lesbrief. In elke les wordt een aantal 21st century skills centraal gesteld.